Client's Brief

Location
White Colne, Essex

This new build property had a substantial sloping garden. The home owners wanted to break up the lawn, include a dedicated seating area beneath a pergola, and have a better view to the boundary from their sun room. Lots of planting and a dedicated area for a hot tub was also high on the list of requirements.

This garden was wider than it was deep so a few design tricks were needed to divide the space. A 45 degree angle was used to match one of the boundaries, however this was softened with curves to disguise any harshness of this angle. A second circular sitting area was also created with a curved path leading to it from the main pergola and seating area. The hot tub was positioned at the lowest point of the garden on a raised deck screened with a wall of bamboo.

 

Client’s Review – Jon has designed a fabulous garden for us in our new home. Professional plans and pictures. All plants chosen . I will be recommending him to my friends. Can’t wait to see it all come together.