Client's Brief

Location
Wethersfield, Essex

The clients had recently purchased the property which included a 30 year swimming pool within the expansive garden area. The pool area, set against a dramatic and beautiful walled boundary was tired and in need of attention. The clients requested a modern redesign to include a covered outdoor kitchen, a sunken circular hot tub, outdoor shower and a garden room for leisure activities. The main pool area was to be decked and an expanse of lawn was also required.

This scheme not only required a modern redesign of the pool area but also a connection of the garden to main property. There were many levels to contend with which gave the opportunity for some feature steps down from the decked pool level to the main formal lawn and a new patio area next to the house. This rectilinear design was influenced by the position and angle of the pool and all path and design elements are placed in relation to this orientation. This was particularly challenging in relation to the main property’s new patio area and the angle of the paving slabs.